Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Montfalcó Murallat és una de les joies arquitectòniques de les Terres de Lleida: es tracta d’un petit poble d’època medieval (s. XI) bastit sobre un turó i que ocupava una posició estratègica per a la vigilància i la defensa en època de reconquesta cristiana.

  El clos murallat de Montfalcó va esdevenir escenari de diverses conteses bèl•liques. Durant la guerra civil catalana (1462-1472) s’hi van aplegar forces a favor del rei Joan I i a la guerra dels Segadors (1640-1652) va ser aprofitat com a lloc de refugi de les forces catalanes i franceses.

  L’accés a l’interior del conjunt monumental té lloc per una única entrada. Les cases s’organitzen al voltant d’una petita plaça i dels carrerons que hi conflueixen amb estructura radial.

  Aquest conjunt conserva una quinzena de cases de pedra que s’aixopluguen a l’esguard de les muralles de 8 metres d’alçada.

  A l’interior, hi trobem encara restes de la cisterna comunitària que recollia l’aigua de la pluja de totes les teulades del poble. També se’n conserva el forn comunal, així com l’església de sant Pere.

  Al conjunt de Montfalcó Murallat es poden fer visites guiades per a grups i visites taller per a escolars amb reserva prèvia.

  www.extrapanos.com/panos/montfalco/tour/

  Article diari Ara

  Consell Comarcal de la Segarra
  Pg. Jaume Balmes, 3
  25200 Cervera
  Horari: de dilluns a dijous de 8 a 19h i divendres de 8 a 14h
  Tel. 973 531 300 / 973 531 303
  turisme@ccsegarra.cat
    imprimir   enviar
  Compartir