Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • La Universitat de Cervera és una de les obres més importants de l’arquitectura del s. XVIII a Catalunya. Amb el decret de 14 d’octubre de 1717 Felip V va ordenar erigir la Universitat de Cervera, l’obra va començar el 1718.

  La planta de la Universitat s’organitza entorn de dos patis quadrats i un allargassat amb porxo continu. La zona més noble és el tram central, on hi ha la capella i la biblioteca.

  Les tres façanes de l’edifici mostren el moment de transició en què es troba el fet artístic. La façana exterior principal és barroca, feta de pedra amb decoració de bronze. La façana principal interior és neoclàssica, amb semi pilastres jòniques, el simbòlic frontó i amb les dues torres, i tindrà una gran influència en l’arquitectura religiosa de la comarca. La contraporta és característica de la manera de fer dels enginyers (simetria i austeritat).

  Al primer pis s’allotja el Paranimf, en forma de capella de tres naus sostingudes per pilars i cúpula hemisfèrica, presidida per un magnífic retaule d’alabastre obra de Jaume Padró.
    imprimir   enviar
  Compartir