Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El municipi de Sant Guim de Freixenet s'estén pels planells que hi ha entre la vall del riu Sió i la de l'Ondara.
  Altadill és un barri de masies que s’estén al nord de Freixenet, en direcció a la vall de Gàver, prop de les cases de Melió.
  Amorós és una agrupació de cases amb torre a l’interior i la capella de Sant Cosme i Sant Damià. Aquesta capella és de l’època medieval i pertanyia al comtat i col•legiata de Cardona.
  El Castell de Santa Maria està situat a la costa dreta de la vall de Gàver i Estaràs. Aquest lloc va ser edificat als primers temps de la Reconquesta.
  Freixenet s’estén per la costa dreta de la vall, formant carrerons. L’església de Santa Maria domina el poble, prop del turó on hi devia haver el castell.
  Pel camí que va de sant Guim de Freixenet a Altadill, a l’alçada de l’ermita de Sant Salvador, hi ha un trencall que ens porta a les Masies de Melió.
  Vers el pendent de la vall del riu Ondara hi ha un grupet de cases anomenat Palamós.
  Al capdamunt del torrent de Briançó s’agrupa la Rabassa. A la part alta del nucli hi resta la base de la possible torre del castell.
  Sant Domí és una antiga parròquia situada a poc més d’un quilòmetre de Sant Guim, en direcció a Estaràs.
  L´origen del poble de Sant Guim de Freixenet va ser l´estació de ferrocarril que tan aviat com fou construïda es començà a edificar el barri del Mig i el de Dalt.
  Al segle XVIII ve ser renovada l’estructura del poble, quan els jesuïtes adquiriren la casa senyorial i l’eixamplaren per fer-hi una residència.
  El poble i la parròquia de la Tallada es troba situat a l’extrem meridional del terme municipal.
    imprimir   enviar
  Compartir