Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Ruta dels Castells del Sió recorre poblets i castells de la Segarra, des dels altiplans de Cervera fins als Plans de Sió. La Ruta passa pels castells de Montcortès, Concabella, Ratera, Pallargues i l'Aranyó.
  La Ruta dels Castells del Doll discorre entre la Plana de Guissona i els relleus de planells, tossals aïllats i amples depressions que s’obren cap al riu Sió i la vila d’Agramunt corresponents a l’antic terme de Florejacs.
  Entre les valls del Sió i del Freixenet es troben dos elements principals del patrimoni segarrenc: el Celler Cooperatiu de Sant Guim de Freixenet i Montfalcó Murallat.
  La Ruta dels Turons rep el seu nom de les petites elevacions originades per l’erosió, que destaquen en les planures que s’estenen entre les conques del riu Ondara, el Torrent Salat i el de Montpalau.

  La Ruta del Monestir rep el seu nom pel monestir de Sant Ramon de Portell, punt d’inici i d’arribada d’un recorregut que permet apreciar la diversitat orogràfica del centre de la comarca, a cavall de les conques del Sió i del Llobregós

  Sanaüja era antigament una vila emmurallada de planta quasi circular que fou reformada duran el segle XVII.
  La Ruta de la Torre de Vallferosa discorre pel nord de la Segarra, entre Torà i Vallferosa.
  La Ruta dels Romans discorre entre la plana de Guissona, una veritable subcomarca estesa entre les conques del Llobregós i del Sió.
  Aquesta ruta discorre entre els antics nuclis de Florejacs i les Pallargues, presidits per sengles casals senyorials.
  El riu Cercavins neix a les costes de la serra de Suró (790 m) i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta Ruta.
  El Camí de Sant Jaume entra a la comarca de la Segarra pel port de la Panadella de 725m d’altitud, aquest port separa la Segarra de l’Anoia.
  "Línia L-2. Itinerari pels espais de la Guerra Civil a la Segarra” és un projecte que s’inscriu dins dels Espais de Memòria de Memorial Democràtic de Catalunya
  El Govern de la Generalitat de Catalunya aprova el 14 de desembre de 1992 el Decrét 328/92 sobre el Pla d´Interès Natural PEIN. Un dels espais acollits dins el PEIN és la vall del riu Llobregós.
  L'Espai d'interès Natural de Granyena (EIN) ens ofereix tres rutes d'alt valor ecològic per l'espai protegit de Granyena, al sud de la comarca de la Segarra.
    imprimir   enviar
  Compartir