Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Tipus: BTT
  Dificultat: Baixa
  Punt de partida i arribada: Cervera
  Recorregut: 41,900 km.
  Mereixen una parada:
  Castell de les Pallargues
  Castell de Concabella
  Església de Sant Esteve de Pelagalls
  Esglesia de Sant Salvador de Concabella

  Descripció:
  Conquerida als andalusins a mitjan segle XI, la riba del Sió va veure ben aviat la proliferació d'una gran quantitat de castells i d'esglésies. Entre els castells que donen nom a aquesta ruta destaquen successivament els de Montcortès (any 1095), l'Aranyò (any 1120), Concabella (any 1031), les Pallargues (any 1040) i Ratera. Tots foren reformats en època moderna per convertir-los en castells-palau. El castell de Concabella alberga el Centre d´Interpretació dels Castells del Sió i el castell de les Pallargues també està obert al públic.

  Entre les esglésies destaca, en primer lloc, la de Sant Esteve de Pelagalls, consagrada l´any 1180, amb una portalada original i rica en iconografia. Són interessants les esglésies de Sant Salvador de Concabella, edifici del segle XIII amb portada romànica, i la petita església de Sant Pere de Muller.

  La Ruta dels Castells del Sió discorre bàsicament per una zona planera solcada pel riu Sió, dominada pels conreus d'ordi i blat. Només les restes d'antigues vinyes i un petit regadiu a les ribes del Sió desafien la climatologia extrema i, sobretot, una important sequera estival que explica la presència d'un observatori agrometeorològic al Canós.

             
  Per veure el tríptic link aquí

    imprimir   enviar
  Compartir