Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Tipus: BTT
  Dificultat: Baixa
  Total recorregut: 26,500 km
  Punt de partida i arribada: Guissona
  Mereixen una parada:
  Guissona
  Castell de Florejacs
  Castell de les Sitges

  Descripció:
  La Ruta dels Castells del Doll discorre entre la Plana de Guissona i els relleus de planells, tossals aïllats i amples depressions que s’obren cap al riu Sió i la vila d’Agramunt corresponents a l’antic terme de Florejacs.

  Després de visitar l’església de Santa Maria de Guissona, consagrada l’any 1099 i reconstruïda al segle XVIII en estil neoclàssic, la plaça Major porticada i els carrers enllosats del nucli antic, la millor sortida de Guissona és a través del Portal de l’Àngel, el més important dels vestigis de l’antiga muralla medieval de la vila.

  Els dos elements més destacats d’aquesta ruta són els castells de Florejacs i de les Sitges.

  De tornada a Guissona, la ruta passa prop de l’obra de Fluvià, mig castell i mig palau que havia de ser residència del bisbe d’Urgell Pere de Cardona. Els treballs, però, es van aturar al segle XVI.

  Cal recordar que el terme de Torrefeta i Florejacs posseeix 5,88 ha del PEIN de la Vall del Llobregós, una de les zones guixenques més ben conservades de la Depressió Central Catalana.
  Allotjaments:
  Hostal Cal Piteu.
  Guissona. www.hotelcalpiteu.com
  Mas Farell. Massoteres.
  Allotjament rural Cal Mingo.
  Palou. www.calmingo.com
  Castell de Les Sitges.
  Florejacs    imprimir   enviar
  Compartir