Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Tipus: BTT
  Dificultat: Mitjana
  Total recorregut: 30,000 km
  Punt de partida i d’arribada: Sant Ramon
  Mereixen una parada:Sant Ramon
  Ivorra
  Castellmeià

  Descripció:
  La Ruta del Monestir rep el seu nom pel monestir de Sant Ramon de Portell, punt d’inici i d’arribada d’un recorregut que permet apreciar la diversitat orogràfica del centre de la comarca, a cavall de les conques del Sió i del Llobregós, des dels altiplans amb costers suaus del pla de Sant Ramon fins a la vall d’Ivorra, la plana de Sant Guim, el barranc de Malgrat o els promontoris de la rodalia de la Manresana. A prop de Sant Ramon, en una de les zones més secaneres de la comarca, s’observen les característiques filades de pedra, o lleves, utilitzades tradicionalment per a la construcció.

  La ruta passa per dos castells d’història ben diferent. D’una banda, Vicfred, antiga casa forta senyorial dels segles XVII i XIX habilitada com a castell visitable; d’altra, la fortalesa de Castellmeià, robust i majestuós amb les seves dues torres circulars, d’origen medieval i reformat en estil renaixentista al segle XVI.


    imprimir   enviar
  Compartir