Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Tipus: BTT
  Dificultat: Mitjana
  Total recorregut: 25,900 km.
  Punt de partida i d’arribada: Torà
  Mereixen una parada:
  Nucli antic de Torà
  Torre de Vallferosa

  Descripció:
  La Ruta de la Torre de Vallferosa discorre pel nord de la Segarra, entre Torà i Vallferosa. En aquest indret es troba un dels paisatges més agrestes de la comarca, sec i amb uns relleus trencats que dificulten els conreus i posen a prova les cames dels ciclistes. A més, un ric patrimoni ens recorda que aquesta contrada fou cap a l’any 1000, el territori més avançat de la frontera entre els feudals i l’al-Andalus.

  Torà
  és la població principal. El seu nucli antic, de planta semicircular entorn de l’església de Sant Gil, correspon a un poblament medieval, al qual s’afegí un raval al segle XVI.


  A través del pont de les Merites de Torà es pot arribar fins a la torre del castell de Vallferosa impressionant exemple de les fortificacions frontereres dels segles X – XI.


  Entre Vallferosa i Torà es passa pel santuari de l’Aguda, edifici romànic del segle XI – XII molt reformat, i les restes del castell medieval del mateix nom.    imprimir   enviar
  Compartir