Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 671m
  Habitants: 42 (IDESCAT 2014)

  El poble de Rubinat està situat a la costa d’un turó. Està format per dos carrers més o menys paral•lels, on hi ha l’església de Santa Maria, un notable edifici romànic de tres naus, que primitivament tenia tres absis. El campanar és dels segles XVII o XVIII. Es conserven encara les restes molt malmeses de l’antic castell.

  Vers el naixement del Torrent Salat, a la partida de Sant Romà, hi ha la capella del mateix nom, documentada des del segle XIII, però refeta més tard. Ara es troba abandonada i a la mateixa clotada hi ha les restes de l’antiga explotació d’aigua de Rubinat.

  El castell de Rubinat fou conquerit i repoblat entorn del 1055. Caercí de Cervera va vendre el lloc a l’abat de Poblet a l’inici del segle XIV. El 1578 passà als comtes d’Erill, que foren senyors del lloc fins a la fi dels senyorius.

  És famosa la batalla de Rubinat, lliurada els dies 21 i 22 de juliol de 1462, en la qual Joan II derrotà la host barcelonina, formada per la Diputació del General de Catalunya i el castlà de Cervera amb gent de la Segarra i l’Urgell.
    imprimir   enviar
  Compartir