Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Santa Maria del Solà de Lloberola i la Mare de Déu del Pla o Sant Pelegrí són els monuments més destacables del romànic a Biosca.
  L'església de Sant Pere el Gros de Cervea és un dels millors exemples de l'arquitectura medieval catalana que adopten la tipologia de nau amb planta circular.
  Cadascun dels nuclis urbans del municipi conserva la seva església, quasi totes romàniques, les més destacables però, són la de Sant Jordi d'Alta-riba i Santa Maria de Gàver.
  L´església de Sant Salvador de Granyanella conserva una portalada lateral testimoni del seu passat romànic. L´església de Sant Jaume de la Móra és una construcció romànica del s. XII
  A Catalunya Romànica l'església de Sant Pere de Talteüll queda definida com "un edifici extremadament singular".
  Sant Pere de l'Ametlla i la Mare de Déu del Coll de la Guàrdia-lada són les dues esglésies romàniques més destacables del municipi.
  L'església de Santa Fe té una curiosa absidiola al mur de migdia
  A la riba del Sió és troben dos dels exemplars més remarcables del romànic de la Segarra: Sant Esteve de Pelagalls i Sant Salvador de Concabella.
  L'antiga parròquia de Sant Antolí i la de Santa Maria de Rubinat consten per primera vegada en una relació de parròquies del bisbat de Vic del segle XI.
  Probablement en els orígens d'aquest pont, a l´extrem sud, s'hi bastí un portal d'accés tancat amb reixa o porta, semblant al pont del Diable de Martorell o el pont medieval de Besalú.
  Santa Maria del Castell de Santa Maria.
  L'església de Sant Martí de Gospí no és romànica però conserva l'entrada i altres trets medievals.
  Les esglésies de Sant Jaume de Pallerols, Santa Creu de Pavia i Sant Salvador de Talavera són els millors exemples del romànic del municipi de Talavera.
  El municipi de Torà compa amb un bon nombre d´esglésies romàniques.
  Prop dels castells de les Sitges i Castellmeià es troben les petites esglésies romàniques de Sant Pere i de la Mare de Déu de la Llet respectivament. L'església de Sant Julià de Llor data de 1176
    imprimir   enviar
  Compartir