Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 547m
  Habitants: 56 (IDESCAT 2014)

  Topònim: Derivació del llatí Palatiolum > Palatium > palau, entès aquest palau com a castell o, en cert sentit roca. També és conegut amb els noms de Palou de Sanaüja, Palou de Florejacs i Palou Alt, probablement per la seva situació geogràfica. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

  El poble de Palou es troba al sector septentrional i més accidentat del terme, on les aigües corren vers el Llobregós. Encastellat com tants altres pobles segarrencs, al centre del nucli hi ha una casa de tipus senyorial i l’església parroquial de Sant Ponç de Palou, obra relativament moderna, amb portalada de grans dovelles, que conserva l’orientació de la primitiva església. Al poble es conserven diversos arcs i passos coberts al nucli antic i cases porxades.

  El lloc i el castell són esmentats des d’època medieval i la senyoria passà al capítol d’Urgell, que la mantenia a la fi de l’antic règim.
    imprimir   enviar
  Compartir