Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El terme municipal de Biosca és situat a l’extrem de tramuntana de la comarca de la Segarra, al vessant dret del riu Llobregós.
  El municipi de Cervera és situat al sector meridional de la comarca de la Segarra.
  Aquest municipi que té una extensió de 20,94 km2 és situat entre els plans de Sant Guim de Freixenet al S i els de Sant Ramon al N.
  Municipi situat a l’extrem SW de la comarca, a mig camí entre Cervera i Tàrrega, municipis amb els quals confronta a banda i banda; al N limita amb els Plans de Sió i al S amb Granyena de Segarra.
  El terme municipal de Granyena de Segarra, 16,30 km2, s’estén pel sector SW de la comarca, a la vall baixa del torrent de Vilagrasseta, a la zona de costers entre el riu d’Ondara i el riu Corb, al S de Cervera.
  El municipi de Guissona és al centre de la plana de Guissona, que s’estén entre les conques del Llobregós i del Sió.
  El terme municipal d’Ivorra, 15,36 km2, és a llevant de la comarca de la Segarra, en la zona de contacte amb els municipis de l’Anoia que pertanyen a la subcomarca anomenada la Segarra Calafina.
  El terme municipal de Massoteres, es troba al sector NE de la plana de Guissona i arriba a la ribera del Llobregós, que forma el límit septentrional del municipi.
  El municipi de Montoliu de Segarra, s´estén al sector de migdia de Cervera, al límit amb l´Urgell, a la capçalera del Cercavins, que travessa el terme de llevant a ponent.
  El municipi de Montornès de Segarra forma part de la comarca de la Segarra des del 1989.
  El municipi de les Oluges té com a centre geogràfic el turó coronat pel típic poble de Montfalcó Murallat.
  El terme municipal dels Plans de Sió està format per onze nuclis de població.
  Aquest municipi s´estén pel sector SE de la comarca. Va ser creat el 1972, amb el nom de Ribera d´Ondara per la fusió dels antics municipis de Sant Antolí i Vilanova i de Sant Pere dels Arquells.
  El municipi de Sanaüja comprèn la vall mitjana del riu Llobregós i s'estén majoritàriament a la dreta d'aquest riu
  El municipi de Sant Guim de Freixenet s’estén pels planells que hi ha entre la vall del riu Sió i la de l’Ondara.
  El terme municipal de Sant Guim de la Plana s’estén al sector de llevant de la plana de Guissona, a l’interfluvi del Llobregós i el Sió.
  El municipi de Sant Ramon s’estén pel sector més alt de la comarca, amb una altitud mitjana de 700 metres.
  El municipi de Talavera és situat al sud de la Segarra, al límit amb la Conca de Barberà i l’Anoia.
  El terme municipal de Tarroja de Segarra es troba a la vall mitjana del riu Sió, que travessa el territori en direcció SE - NW.
  La demarcació municipal de Torà, amb una superfície de 93,31 km2, es troba en el punt de contacte entre la Segarra, el Solsonès i l’Anoia.
  L'actual municipi de Torrefeta i Florejacs, amb una extensió de 88,95 km2, és fruit de la fusió, el 1972, entre els municipis de Torrefeta i de Florejacs.
    imprimir   enviar
  Compartir