Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 502 m
  Habitants: 154 (IDESCAT 2014)

  Topònim: Podria ser un compost del substantiu mas i del cognom Soteres. També que Massoteres provingués d´una sufixació de l´antropònim Massot, d´origen àrab, o de l´àrab “mànzal” (hostal, alberg), que ha generat diversos topònims catalans començats en Massa- en composició amb un substantiu “sutúr”, amb el significat de refugis, fortificacions. Font: Els topònims de la Segarra, Albert Turull.

  Massoteres és el poble més habitat del municipi. Es troba al sector de ponent del terme, a la plana de Guissona i a quatre quilòmetres d´aquesta vila.

  El nucli antic és format per un carrer quasi circular amb carrerons curts i coberts en alguns punts. Hi destaquen algunes cases amb escuts heràldics i emblemes nobiliaris. Cal destacar cal Soler, casal de tipus renaixentista; cal Pintor i cal Sinent. S´entra al nucli antic per un portal. També forma part de l´antic clos, l´església parroquial de Sant Salvador de construcció neoclàssica. A partir del segle XVIII es formà un raval i durant els anys 1980 s´urbanitzà una plaça.
    imprimir   enviar
  Compartir