Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 448m
  Habitants: 1089 (IDESCAT 2014)

  Topònim: la sola etimologia plausible, ara com ara, és d'entendre Torà com una evolució del llatí, de "Tauranum", sufixació regular de l'antropònim masculí "Taurus". Segons Albert Turull, tampoc es pot descartar un trasllat de Torà de Tost (Alt Urgell). Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull.

  La vila de Torà s'arrecera a la serra de l'Aguda, que li fa de marc de fons. Es troba a l'esquerra de la riera de Llanera, poc abans de la confluència amb la de Cellers i el Llobregós.

  És la localitat més important i dinàmica d'aquests contorns fruit del seu creixement industrial, cosa que no li ha fet perdre l'aspecte eminentment agrícola i ramader de típica vila de la Segarra. Torà té el seu origen en època medieval, els carrerons estrets del barri vell, coberts de porxos, silenciosos i tranquils, en són un clar testimoni.

  El nucli antic de la població mostra un clos semicircular, format al redós de l'antic castell, avui centrat en l'església de Sant Gil.
    imprimir   enviar
  Compartir