Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Les muralles conservades a Cervera foren aixecades durant els segles XIV i XV. Aquesta construcció va aprofitar-se de l´existència d´una fortificació anterior. S´inscriuen en el conjunt de fortificacions aixecades durant aquesta època a diferents llocs del Principat per fer front als avenços tècnics en matèria d´armament i els canvis de tàctica militar.

  Dins l´antic perímetre emmurallat poden distingir-se clarament dos sectors, situats al nord i al sud de l´actual plaça Santa Anna. El sector meridional, considerat com la “fortalesa principal” de la vila, fou edificat durant la segona meitat del s. XIV i es conserva gairebé íntegre. El sector septentrional, pràcticament desaparegut, fou construït al llarg del s. XV i l´obra va tenir sempre un caràcter secundari.

  En total, tot el circuit sumava gairebé 3.000 metres lineals de muralles i encerclava una superfície propera als 200.000 m2. Els murs tenien una amplada que oscil•lava entre 6 i 10 pams i una alçada de 10-12 m. Aquesta muralla tenia una vintena de torres i deu portals pels quals, duran diferents èpoques, va accedir-se a la població. La fortificació es completava amb un fossat de vuit metres d´ample, barbacanes, talussos, merlets, mantellets, cadafals i passos de ronda que permetien la instal•lació de bombardes.

  El 1982 s´inaugurà vora la muralla el monument a la Generalitat de Catalunya, obra de Josep M. Subirachs.
    imprimir   enviar
  Compartir