Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera (febrer)
  Se celebra el dia 6 de febrer en commemoració d’un fet tingut per miraculós esdevingut durant el segle XVI. És una de les festes més importants de la ciutat. Aquesta festa religiosa es documenta a les actes del consell de la vila: el 6 de febrer de 1540 es trobaven reunides a l’església de Santa Maria de Cervera unes setze persones per procedir a la divisió d’un bocí de fusta que creien que pertanyia a la Creu on morí Jesús. Després de diversos intents un sacerdot la partí i en el mateix moment va caure una gota de sang i se sentí un tro. El poble sortí al carrer cridant “Misteri” i amb el nom de Sant Misteri primer i Santíssim Misteri, després, fou conegut el prodigi, commemorat des de l’any 1547.

  Actualment, dins del conjunt d’actes, té relleu la interpretació de les Completes, el dia 5 de gener dins el temple de Santa Maria, composició musical simfònic-coral amb text del segle XIX.

  + informació
    imprimir   enviar
  Compartir