Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 596 m
  Habitants: 28 (IDESCAT 2014)

  Topònim: El nom d´Estaràs continua força obscur, fins i tot després que se n´hagin ocupat els millors especialistes catalans en toponímia. Sembla molt probable que tingui un origen pre-romà. Ara bé, si ibèric, preindoeuropeu o cèltic és quelcom que no admet certituds, així com tampoc el seu contingut semàntic. Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull.

  Cap de municipi, el poble d´Estaràs està situat a la dreta del Sió, format per un carrer principal i uns quants carrerons s´estén per la costa sota l´església i la casa senyorial. Aquesta casa, que va pertànyer als Vilallonga, és un edifici amb grans finestrals que, encara que reformats, deixen entreveure l´origen gòtic del casal.

  L´església parroquial de Sant Julià està situada fora del poble. Sobre les seves parets romàniques s´hi feren algunes modificacions. Entre les sepultures de l´interior n´hi ha una dels Vilallonga amb els seus emblemes heràldics.
    imprimir   enviar
  Compartir