Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Aquest municipi es format per un mosaic de petites entitats d´història i tradició diferents, bé que agrupades a principi del segle XIX sota el nom d´una d´aquestes entitats, la d´Estaràs.
  Alta-riba està situat en un tossal, entre Estaràs i la Manresana. L´antiga esglesiola on des de l´Edat Mitjana es venera Sant Jordi pertanyia al bisbat de Vic.
  Cap de municipi, el poble d´Estaràs està situat a la dreta del Sió, format per un carrer principal i uns quants carrerons s´estén per la costa sota l´església i la casa senyorial.
  Al cim del poble es veuen les restes del que devia ser el castell de Ferran o casa senyorial.
  L´església vella de Gàver i les cases que l´envolten queden al cim del turó, una mica apartades de les cases que s´hi feren a partir del segle XVIII.
  Al sud del terme d´Estaràs, entre conreus i petits boscos, al final d´un ampla carena, s´alça el gran casal de Malacara.
  A l´extrem SW del municipi d´Estaràs trobem el poble de Vergós Guerrejat, apel•latiu que apareix en els documents més antics que es coneixen d´aquest indret.
  Mejanell. A ponent de Ferran molt a prop de l´accés a l´Eix Transversal.
    imprimir   enviar
  Compartir