Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
  • L´església de Santa Maria, encara que mostri diferents moments artístics, és per la seva estructura una església gòtica típica catalana.

    La seva construcció s´inicia a finals del segle XIII, i continua durant els segles XIV i XV. Part de la bòveda i la porta principal es van reconstruir al segle XIX. Destaquen les vidrieres altes del presbiteri, obra de Colí de Maraya (s. XV); l´escultura romànica de la Verge i el nen, obra que es troba al costat de la portalada romànica de la sagristia; la Madona del Coll de les Savines, que presideix l´altar major; els sepulcres dels Serra i Castelltort, situades a les capelles del presbiteri; les escultures barroques, de la capella del Santíssim Misteri i de la part posterior del cor, obra de Jaume Padró i la pica baptismal d´estil renaixentista situada en una capella lateral.

    El campanar (s. XIV i XV), és de planta octogonal. Les sis campanes que alberga es voltegen a mà i el seu so és únic i inconfusible.
      imprimir   enviar
    Compartir