Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El terme municipal dels Plans de Sió limita al NE amb un enclavament de Guissona (Mas d´en Porta) i el municipi de Torrefeta i Florejacs l´abraça pel N i l´E. Al SE limita amb Cervera i al S amb Granyanella, al SW i a l´W limita amb la comarca de l´Urgell.

  Amb 55,98 km2, compta amb onze nuclis de població. D´aquest municipi són els pobles de les Pallargues, Sisteró, Mont-roig de Segarra, l´Aranyó, el Canós, Concabella, Hostafrancs, Ratera i els llogarets de Muller i Montcortès de Segarra. També pertanyen als Plans de Sió algunes antigues masies com Queralt de Meca o la de Golonor i l´antiga quadra de Talarn.

  L´economia dels Plans de Sió es basa principalment en les activitats agràries. En les grans planes s´estenen els conreus, que abans havien estat dedicats a la vinya, l´olivera i l´ametller i que actualment estan majoritàriament dedicats als cereals, amb alguns espais d´ametllers i oliveres. La ramaderia es dedica principalment a la cria d´aviram i de bestiar porcí i boví. Quan a la indústria destaca la fàbrica de pinsos de la Corporació Alimentària de Guissona a les Pallargues.

  Ajuntament dels Plans de Sió
  Pl. dels Estudis, s/n
  25212 Les Pallargues
  Tel. i fax: 973 520 030
  alcaldia@plansdesio.ddl.net
  plansdesio.ddl.net
    imprimir   enviar
  Compartir