Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El municipi de Sant Guim de Freixenet (25,1 km2) s'estén pels planells que hi ha entre la vall del riu Sió i la de l'Ondara. Comprèn, a més del poble de Sant Guim de Freixenet, que n'és el cap, els pobles de la Rabassa, Freixenet de Segarra, la Tallada, Sant Domí, Sant Guim de la Rabassa, el Castell de Santa Maria, Altadill, Amorós, Melió i Palamós.

  El 1860 començà a passar-hi el tren, i el 1895 es construí l'estació donant lloc al naixement de Sant Guim de Freixenet. La línia ferroviària és la de RENFE entre Barcelona i Lleida via Manresa i Calaf.

  L'activitat econòmica tradicional del terme ha estat l'agrària, tot i que en les darreres dècades del segle XX va perdre part de la seva població pagesa a favor de la indústria i dels serveis. L'agricultura de secà es dedica al conreu de cereals. La ramaderia se centra en la cria d'aviram i de bestiar porcí, boví i conills.

  Algunes indústries s'han instal·lat al terme; el sector més representatiu és el del metall, dispositius elèctrics i alimentació.  Per veure el tríptic de Sant Guim de Freixenet link aquí

  Ajuntament de Sant Guim de Freixenet  
  Pl. Dr. Perelló, s/n
  25270 Sant Guim de Freixenet
  Tel. 973 556 035
  Fax. 973 556 214
  ajuntament@santguim.cat
  www.santguim.cat
    imprimir   enviar
  Compartir