Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El municipi de les Oluges s´estén a banda i banda de l´alta vall del Sió. Limita al N amb el municipi de Sant Ramon, a l´E i al SE amb Estaràs, i amb Cervera pel SW i l´W. El terme municipal de les Oluges ocupa 19 km2.

  El Sió, tot i no portar un cabal gaire notable, proporciona a la vall que s´estén entre Montfalcó i la població de les Oluges un subsòl abundós en aigua. Les Oluges té com a centre geogràfic el turó coronat pel típic poble de Montfalcó Murallat.

  El municipi comprèn el poble de les Oluges, que n´és el cap, el de Santa Fe de Segarra i Montfalcó Murallat. És travessat per l´Eix Transversal (C-25) de Cervera a Girona.

  L´economia es basa en les activitats agràries, la major part dels conreus són de secà. Un bon complement per a l´agricultura són les explotacions porcines i l´avicultura.

  El territori de l´actual municipi de les Oluges era inicialment part integrant de la marca berguedana o del comtat de Cerdanya, i com a tal fou repoblat a mitjan segle XI amb cavallers i gent vinguda del Solsonès i del Bages, que s´instal·là especialment a Santa Fe i en altres indrets del terme.

  Ajuntament de les Oluges   
  C. Castell, 2
  25214 Les Oluges
  Tel. 973 530 004
  Fax. 973 530 920
  ajuntament@oluges.ddl.net
  http://oluges.ddl.net
    imprimir   enviar
  Compartir