Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El terme municipal de Biosca és situat a l´extrem de tramuntana de la comarca de la Segarra, al vessant dret del riu Llobregós. Limita al N amb el Solsonès, a l´E amb el municipi de Torà, al S amb el de Massoteres i a l´W amb el de Sanaüja. El terme té una extensió de 66,21 km2.

  La part septentrional del terme és travessada per una gran fondalada que forma la riera de Sanaüja i que passa pel nord del castell de Lloberola.

  Els principals nuclis de població del terme són els pobles de Biosca, cap de municipi, i Lloberola.

  Als terrenys guixencs i margosos de vora el Llobregós o de la seva conca, a la part més meridional del terme, hi ha conreus de secà amb predomini dels cereals, sobretot ordi, blat i colza; fins fa pocs anys encara hi havia vinya i olivera. L´agricultura de Biosca es complementa amb la ramaderia, especialment el bestiar porcí, l´aviram i l´oví.

  Pel que fa a la història, el lloc de Biosca és documentat l´any 1031. En la documentació del segle XII apareix el llinatge dels Biosca que probablement degueren tenir la castlania del castell.

  Ajuntament de Biosca
  Camí nou, 5
  25752 Biosca
  Tel i fax: 973 473 241
  ajuntament@biosca.ddl.net
  http://biosca.ddl.net
    imprimir   enviar
  Compartir