Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Aquest municipi que té una extensió de 20,94 km2 és situat entre els plans de Sant Guim de Freixenet al S i els de Sant Ramon al N. El formen un mosaic de petites entitats d´història i tradició diferents, bé que agrupades al principi del segle XIX sota el nom d´una d´aquestes entitats, la d´Estaràs. Els nuclis de població són Estaràs, cap de municipi, Ferran, Gàver, Vergós Guerrejat, Alta-riba i Malacara.

  La geografia d´aquest municipi és accidentada, formada per una vall més ampla, la d´Estaràs i per petites valls secundàries i elevacions solcades per petits torrents, com ara el de Malacara, que donen origen al riu Sió, que neix a Gàver.

  Des del punt de vista històric, el component més antic del terme municipal d´Estaràs és Gàver, esmentat com a lloc fronterer amb el sector àrab el 1015.

  La major part de la terra és de conreu, però hi resten clapes de bosc de pins, rebolls i alzines. El conreu de secà ocupa la major part del terme. La ramaderia complementa l´agricultura.  Per veure el tríptic del municipi d'Estaràs link aquí


  Ajuntament d´Estaràs
  Pl. de l´Església, 6
  25214 Estaràs
  Tel i fax: 973 556 340
  ajuntament@estaras.ddl.net
  http://estaras.ddl.net/

    imprimir   enviar
  Compartir