Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Dins del cols emmurallat de Cervera destaca el nucli antic que ha estat declarat Bé d´Interès Cultural en la categoria de conjunt històric.
  Les muralles conservades a Cervera foren aixecades durant els segles XIV i XV.
  La plaça i el carrer Major conserven part de les antigues voltes, com també carrerons típics com el de les Bruixes o de Sabater que corren paral•lels al carrer Major i que són coberts per passos elevats.
  L´església de Santa Maria, encara que mostri diferents moments artístics, és per la seva estructura una església gòtica típica catalana.
  La Paeria de Cervera fou construïda en el segle XVII sobre altres estructures anteriors que poden veure´s en alguns indrets de l´edifici.
  Construïda per ordre de Felip V, es va convertir en l´única universitat catalana, després de l’ordre de tancament de tots els centres universitaris de Catalunya.
  L’antic hospital, que actualment allotja la residència Mare Güell, va ser fundat per Berenguer de Castelltort el 1389 i ha tingut diversos emplaçaments al llarg dels segles.
  Prop de la Universitat hi ha l’església de Sant Antoni, que té el seu origen en un primer edifici del segle XIII, on els antonians establiren un hospital que acollia els atacats pel mal de foc.
  L’església de Sant Pere el Gros és l’únic testimoni que resta d’una antiga fundació benedictina.
  Situades a la part més baixa de la població hi ha dues petites esglésies que només s‘obren el dia del seu patró, la de Sant Cristòfol i la de Sant Magí, les quals donen nom als barris que les envolten.
  És l’edifici modernista més important de Cervera, obra de Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.
    imprimir   enviar
  Compartir