Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El relleu del terme és força representatiu del paisatge de la comarca. La característica física més destacada del municipi de Cervera és l´existència de dues valls: la del riu Ondara i la del Sió.

  Es té notícies del nucli des del segle XI, quan formava una quadra o explotació agrícola sota el domini de diversos castlans i cavallers.
  Castellnou d´Oluges (o Oluja) es troba a la riba esquerra del Sió.
  La ciutat de Cervera, centre comarcal de la Segarra, es troba enlairada sobre la carena d’un tossal proper a la riba del riu d’Ondara, carena que ressegueix de cap a cap al carrer Major.
  Malgrat es troba situat a la dreta del riu Sió. L´agrupament és format per unes poques cases. Al cim de l´agrupament s´alça l´antic castell.
  El poble de la Prenyanosa, esmentat des del 1024, es troba enlairat sobre la riba esquerra del Sió. Es format per l´església i un petit grup de cases que s´enfilen pel coster al llarg de carrerons serpentejants.
  Vergós és una població que s´aparta de l´estil encastellat dels pobles de la Segarra i es formà a la ruta primitiva que seguia el curs del riu Ondara.
  A la zona propera a Verós de Cervera, i també a la dreta del riu Ondara, hi ha l´antiga granja dels Condals.
    imprimir   enviar
  Compartir