Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 481 m
  Habitant: 40 (IDESCAT 2014)

  Topònim: dit també Castellnou d´Oluja. Sobre la interpretació de Castellnou no hi ha cap dubte lingüístic. Respecte a les Oluges, és la població de major importància que precedeix aquest Castellnou en el descens de la conca alta del Sió, i més concretament expressa la propietat clara d´una determinada família: els Oluja. Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull.

  Castellnou d´Oluges (o Oluja) es troba a la riba esquerra del Sió. El poble és centrat per una plaça. En el pla inferior hi ha el sector més modern i l´església parroquial de Sant Pere, refeta al s. XVI. Aquesta església conserva alguna paret de la primitiva construcció i a l´interior de l´edifici hi ha sarcòfags de pedra pertanyents a les famílies Oluja i Castellnou.

  Dominant el tossal per on s´estenen les cases, hi ha una torre de planta quadrangular i algunes parets, restes del castell de Castellnou.

  Castellnou participà amb altres pobles veïns, com Sant Guim de la Plana, el Llor, la Manresana i Oluja Jussana, en l´avalot contra els jueus del call de Cervera (1391), els quals eren econòmicament potents i creditors de molts pagesos de la comarca.
    imprimir   enviar
  Compartir