Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Aquesta petita fortalesa residencial de planta rectangular, antigament coneguda com castrum des Ciges, data del segle XI, quan Arnau Mir de Tost va desplegar el poder defensiu del seu senyor, el comte Ermengol d’Urgell. Gràcies a la seva situació estratègica, es va convertir en protagonista durant les lluites cristianes i l’avanç cap a les terres de la Hispània musulmana.

  El castell conserva un aspecte genuïnament medieval, amb esvelta torre d’homenatge (s. XIII) al centre del conjunt amb més de 20 metres d’alçada i envoltada per una muralla que tanca el recinte amb la mateixa forma.

  La torre és l’element més notable del castell, amb l’obertura de l’antiga porta de la torre a 8 metres d’alçada, fet que demostra la seva funció defensiva.

  L’interior del castell ens mostra uns espais propis d’una residència aristocràtica i conserva encara el celler, la masmorra i els espais destinats a cuina, forn i cavallerisses.

  Des de la terrassa superior, es pot gaudir d’una magnífica panoràmica de la comarca de la Segarra i comarques veïnes.

  Els grans finestrals, els merlets, la porta d’entrada d’arc de mig punt adovellada, els contraforts per reforçar les parets, construïts posteriorment, i les restes de l’antic matacà li confereixen l’aspecte d’un castell medieval ideal.

  Article diari Ara

  Horari del castell de les Sitges:
  Particulars sense prèvia reserva:
  Diumenges i festius: 11.00h, 12.00h i 13.00h
  Grups tots els dies de la setmana prèvia reserva , al tel. 973 40 20 45.
  www.castellsdelleida.com


    imprimir   enviar
  Compartir