Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Les primeres referències al castell de les Pallargues es remunten a mitjan segle XI, quan el trobem documentat amb el nom d’”Espallargues”. Objecte de nombrosos canvis de propietari al llarg de la seva història, destaquen els comtes d’Urgell, el baró de Concabella, el marquès d’Argençola o els prínceps de Belmonte com a senyors més representatius.

  En els seus orígens (s. XI) el castell constava d’una torre de vigilància i defensa i de ben poca cosa més, i estava aïllat al punt més alt, al costat del riu Sió. Progressivament, com a moltes altres construccions defensives, es va anar envoltant de cases per donar servei a les necessitats del seu senyor fins a formar un nucli urbà.

  El castell actual pertany al tipus de castell-palau que tant abunda a la comarca de la Segarra. Presenta una planta molt irregular formada per tres polígons de diferent mida, fruit de diverses etapes constructives fins a arribar a l’aspecte actual.

  Destaca l’arc gòtic de 13 metres de llum situat al cos central del castell.

  Article diaria Ara

  Horari del Castell de les Pallargues:
  Dissabtes visites degustació a les 20h

  Particulars sense prèvia reserva:
  Diumenges i festius: 11.00h, 12.00h i 13.00h (juliol i agost reserva prèvia)
  Grups tots els dies de la setmana prèvia reserva al tel. 973 520 041
  www.castelldepallargues.com
    imprimir   enviar
  Compartir