Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • El poble de les Oluges, que s’estén a la falda del serrat, evidencia clarament el fet que originàriament, al segle XI, es tractava de dos nuclis, cadascun amb el seu castell i església, coneguts com a Oluja Alta o Sobirana i Oluja Baixa o Jussana.

  Actualment, entre els dos castells destaca el castell Jussà o de Baix, una notable construcció renaixentista del segle XVI, que consta d’una torre de planta quadrada, portal adovellat, finestrals motllurats i profusió d’elements heràldics.

  Sota la torre del castell hi ha un brollador d’aigua, utilitzat d’abeurador. A la part alta del poble també hi trobareu les restes de l’antic castell de l’Oluja Alta o Sobirana, actualment reconvertit en una casa senyorial.

  Durant la guerra civil catalana, concretament el 1462, el llavors senyor del castell va ser partidari de Joan II, i el seu fill Ferran, el futur rei Catòlic, es va hostatjar de jove al castell.

    imprimir   enviar
  Compartir