Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 710 m
  Habitants: 12 (IDESCAT 2014)

  Topònim: Sembla admès que el nom de Cabestany és una aglutinació de paraules cap i estany, amb el sentit de cap de l´estany. Ara bé, el fet que aquest poble segarrenc no es trobi vora un estany, ni actualment ni en temps pretèrits, i sobretot, l´existència d´una important vila homònima al Rosselló i d´un  poblet al Pallars, fa pensar en un trasllat toponímic en època medieval. Font: Els topònims de la Segarra; d´Albert Turull.

  L´agregat de Cabestany es troba al sector meridional del terme. Forma un grup de poques cases. L´església parroquial de Sant Joan conserva molts dels seus trets romànics, però ha estat reformada en èpoques posteriors. En els carrers es veuen arcs i altres elements de pedra medievals.

  El lloc apareix esmentat des del segle XI en el conveni d´Hug Dalmau i Guifre Bonfill. Fou donat o venut a la segona meitat del segle XIII als hospitalers, que fins al segle següent no disposaren de la castlania. Al segle XIX formà municipi independent.
    imprimir   enviar
  Compartir