Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 454 m
  Habitants: 142 (IDESCAT 2014)

  Topònim: Nom d´origen pre-romà, però es desconeix la família lingüística pre-romana a què pertany. Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull.

  El poble de Biosca està situat al peu d´un petit turó a la dreta de la riera del mateix nom. En entrar-hi, ens trobem un raval i, després de passar el pont, s´entra al nucli que restava tancat amb les muralles que baixaven del castell.

  La plaça de l´Església és voltada de carrerons amb indrets coberts amb volta sobre les cases que conserven la fesomia medieval. L´església de Santa Maria, com l´antiga església del castell, és de factura neoclàssica, a la llinda de la portalada duu l´any 1859.

  El castell de Biosca, del qual encara perviuen restes de murs i una torre rodona central, és emplaçat al capdamunt del poble, sobre una roca. Vora seu hi ha l´antiga capella del castell, romànica, que era dedicada a Santa Maria i posteriorment a Sant Abdon i Sant Senén. Conserva la volta i a l´obra primitiva, probablement del segle XII, s´afegiren unes capelles gòtiques a migdia.
    imprimir   enviar
  Compartir