Español | Català | English | Français
imprimir   enviar
Visita'ns a:   google_plus_logo icono_pinterest icono_twitter instagram-icon logo_facebook youtube youtube youtube youtube
 • Altitud: 664 m
  Habitants: 17 (IDESCAT 2014)

  Topònim: El seu nom, que evidentment és compost, reflecteix de forma descriptiva una realitat orogràfica. En aquest cas Alta funciona com a adjectiu, i s´aplica al substantiu Riba, que en primera instancia devia correspondre als marges d´un petit corrent d´aigua. Font: Els topònims de la Segarra; Albert Turull

  Alta-riba està situat en un tossal, entre Estaràs i la Manresana. L´antiga esglesiola on des de l’Edat Mitjana es venera Sant Jordi pertanyia al bisbat de Vic.

  El castell d´Alta–riba, esmentat des del 1110, va ser venut el 1238 per Guillem de Cervera al monestir de Santes Creus, que el tingué fins a la desamortització.

  Actualment s´hi conserven les ruïnes d´un castell que, segons la seva estructura, és anterior a l´època gòtica. És probable que d´aquest castell procedeixi la família Alta-riba, que romangué en altres llocs de la Segarra i que al segle XIV eren procuradors del vescomte de Cardona.
    imprimir   enviar
  Compartir